Zwemvijver aanleggen

Zwemvijver door JK Construct

Een zwemvijver aanleggen is vandaag erg populair. Dat is logisch, want hiermee haal je alle voordelen van een eigen zwembad in huis, gecombineerd met een uniek en natuurlijk uitzicht. En toch begint u best niet zelf met het aanleggen van een zwemvijver, zonder dat u over de juiste expertise beschikt. Bent u op zoek naar een aannemer die de aanleg voor u kan uitvoeren? Dan is JK Construct uw partner!

Zwemvijver laten aanleggen | JK Construct Tielt-Winge
arrow-line-140x250

Zwemvijver aanleggen?
Contacteer ons!

Heb je vragen? Wij helpen je vrijblijvend met de nodige informatie. Contacteer ons via onderstaande knop.

Waterzuivering van uw zwemvijver

Laat ons beginnen met een groot misverstand weg te werken: een zwemvijver is veel meer dan een put in de grond met water in. Het lijkt misschien vaak op een natuurlijke vijver, maar een zwemvijver beschikt over een ingenieus systeem om het water te zuiveren zodat u er ook in kan zwemmen.

Ideale combinatie tussen zwembad en vijver

Het is de ideale combinatie tussen een vijver en een zwembad. Een groot voordeel aan een zwemvijver is dat u er het hele jaar door plezier aan beleeft. In de winter kan u genieten van de mooie natuurlijke uitstraling van een vijver en in de zomermaanden staat uw pool garant voor een heerlijke, verfrissende duik.

Zwemvijver of zwembad?

Zowel in een zwembad als in een zwemvijver moet u kunnen genieten van proper zwemwater. Maar waar bij een klassiek zwembad het water gefilterd wordt met behulp van chloor, is dat bij een zwemvijver helemaal anders.

Hier zijn het natuurlijke bacteriën en planten die zorgen voor zuiver zwemwater. Daardoor is een zwemvijver ook een gezondere keuze voor wie wil zwemmen in de tuin. Het aanleggen van zo’n natuurlijk filtersysteem vraagt kennis en ervaring. Bij JK Construct zit u alvast goed om uw zwemvijver deskundig te laten aanleggen.

Nog een voordeel van een zwemvijver aanleggen is de grote flexibiliteit en vormen en afmetingen. U kan kiezen voor een strakke zwemvijver die perfect aansluit bij een hedendaagse woning met terras, maar u heeft eveneens de mogelijkheid om heel natuurlijke vormen te gebruiken die helemaal opgaan in de architectuur van de tuin.

Zwemvijver laten aanleggen | JK Construct Tielt-Winge

Zwemvijver aanleggen

Wil u een zwemvijver aanleggen dan moet u in de eerste plaats rekening houden met het juiste filtersysteem. Dat systeem zorgt ervoor dat uw zwemwater zuiver en gezond blijft. Hier heeft u de keuze tussen twee verschillende filtersystemen:

Zwemvijver met zandfilter

Zandfilters kunnen zowel bij zwembaden als bij zwemvijvers worden gebruikt. Het principe is eenvoudig en heel natuurlijk: het vuile water wordt naar de filter gezogen waar het langzaam door het zand sijpelt. Daarbij blijft het vuil achter in het zand en wordt het schone water opnieuw in de vijver gepompt.

Het voordeel van een zandfilter is dat hij snel werkt en heel effectief is. Dit type filter vraagt bij de installatie van de zwemvijver wel een grotere investering. Maar het onderhoud en de kosten nadien zijn relatief beperkt.

Zwemvijver met helophytenfilter

Bent u op zoek naar de meest natuurlijke (en goedkopere) manier om uw zwemwater te filteren? Dan is de helophytenfilter voor u de oplossing. Hierbij zijn het de planten en speciale stenen in de vijver die zorgen voor de filtering van het water. De pomp stuurt het water langs de stenen en planten en houdt uw zwemwater op die manier tiptop in orde.

Laat uw zwemvijver aanleggen door JK Construct uit Tielt-Winge

Klaar om uw droom van een prachtige zwemvijver te realiseren? Neem vandaag nog contact op met JK Construct voor professionele aanleg van uw zwemvijver. Ontdek onze maatwerkoplossingen en laat ons ervaren team u begeleiden bij elke stap van het proces. Transformeer uw tuin in een oase van rust en plezier!

Vrijblijvend informatie over het aanleggen van je zwemvijver.

Scroll naar boven

Meer info, een offerte of afspraak?

Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of om een afspraak ter plaatse te maken voor alle info over het plaatsen van een zwembad of zwemvijver. Ons team staat klaar om u te helpen  en u te voorzien van professioneel advies en deskundige service.